Malzemeler
Patates
Biberiye
Sarımsak
Tereyağ
Beyaz sirke
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Patetesleri güzelce fırçalayarak yıkayın.
Kaynayan tuzlu suda patatesleri 10-15 dk haşlayın
Fırın kabına tereyağ ve sıvıyağ koyun.
Üzerine haşlanan patatesleri ekleyin.
Tuz karabiber ilave edin.
200 derece fırında 30 dk pişirin.
30 dk sonra fırından patatesleri çıkarın ve ezecekle patateslerin üzerini patlatın. (Ezeceğiniz yoksa bir bardağı veya kavanozun dibiyle patlatabilirsiniz.)
Kabukları soyulmamış sarımsakları tepsiye ilave edin.
Tekrar fırınlayın.
Bir kasede biberiye ve sirkeyi karıştırın.
Patatesleri fırından tekrar çıkartın ve sirkeli biberiyeyi üzerine püskürtün veya fırça yardımıyla sürün.
Tekrar fırınlayın.
Sirkeli biberiye püskürtme işlemi 2-3 kere daha tekrarlayın.
Üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyetle yiyin.. :)
Kaynak: Jamie Oliver
sanki bir tablo,
YanıtlaSilkesinlikle sanat eseri,kim yemeğe kalkarsa döverim,
bu kadar!