Malzemeler
1 paket vişneli jöle
1 lt süt
2 türk kahve fincanı şeker
4 yemek kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 kutu krema
Hazırlanışı
Jöle, üzerindeki tarife göre hazırlanır.
Cuplar eğik durabilecekleri kabın içerisine alınır.
Doldurulur.
Oda sıcaklığında biraz bekletildikten sonra buzdolabına alınır.
Jölenin donması sağlanır.
Bu arada, bir tencerenin içine süt, şeker, nişasta, un, vanilya ilave edilir.
Karıştıra karıştıra pişirilir.
Kaynamaya başlayınca 2 taşım kaynatılır.
Ocağın altı söndürülür.
Ilınan muhallebinin içine 1 kutu krema ilave edilir.
Mikserle çırpılır. (5-10 dk)
Donmuş olan jölelerin boş kalan kısımları muhallebi ile doldurulur.
Tekrar buzdolabına atılır.
Tercihen 6 saat sonra servise alınır.
Bizim gibi sabırsızlar, 2 saat içinde de tüketebilirler. :)
Tabii dinlenince daha güzel oluyorrr :))
Elinize sağlık Emel hanımcım Çok nefis bir tatlı olmuş sunumunuz ise çook harika sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilPaylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSilwww.cay-makineleri.com
Çok şık nasıl kıyıp şu güzel görüntüye yiyebilcez :) eline sağlık harikasın ..
YanıtlaSil