Şeftalili Crumble




Malzemeler
1 kg şeftali
1 tatlı kaşığı tarçın(tarçın tadının yoğun olmasını istemediğimiz için az kullandım, siz 1 yemek kaşığı da kullabilirsiniz.)
1 çay bardağı damla çikolata


Hamuru için
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1/4 su bardağı toz şeker
70 gr tereyağ
1 tutam tuz





Hazırlanışı

Şeftalilerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
Fırın kabının içerisine şeftaliler alınır.
Üzerine tarçın ve damla çikolata serpilir.
Şöyle bir karıştırılır.
Crumble hamuru için;

Bir kabın içerisinde un,tuz ve şeker iyice karıştırılır.
Buzdolabından çıkartılan soğuk tereyağ küçük parçalara ayrılıp unlu karışıma ilave edilir.
Hamur parmak uçlarıyla hafifçe ovularak kum gibi olması sağlanır.
Bu hamur şeftalili karışımın üzerine serpilir.
Önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.( Yaklaşık 30 dk.)
Ilıkken yemenizi tavsiye ediyorum.Üzerine de vanilyalı dondurma şahane oluyor. :)



You Might Also Like

3 yorum

  1. bayılırım şeftali zamanıyken yapmalıyım bende
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil