Kabak Sıyırma



Malzemeler
1 kg kabak
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı şeker
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı



*Kabakların sıyrılmış hali fotoğrafta örnek olarak gösterilmiştir.

Yapılışı
Kabakların iki baş kısımları kesildikten sonra soyacak yardımıyla çekirdekli kısma gelinceye kadar soyulur. 
Tüm kabaklar için aynı işlem yapılır.
2 adet kuru soğan rendelenir. 
Tencereye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı konularak  rendelenen soğanlar kavrulur. 
1 kaşık toz şeker kavurma esnasında soğanlara karıştırılır. 
Çok fazla kavurmadan kabakların kabukları tencereye eklenir.
 Hiç karıştırılmaması gereken kabukların üzerine 1 yemek kaşığı pirinç eklenir. ( Diyetteyseniz bu işlemi atlayın :))
 Hemen ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet limonun suyu ve üzerini yarım santim kadar geçecek kadar soğuk su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. 
25 dakika demlenerek pişmesi gerekmektedir. Yemeğin özelliği hiç kaşık sokmadan pişmesidir.
 Pişen kabak sıyırma servis tabağına alınarak zeytinyağ dökülür ve 1 avuç kadar dereotu kıyılarak süslenir ve servis edilir. 

Tadıyla Tuzuyla SihirliParmaklarr


Not:Çekirdekli kısım yemeği sulandırdığı için kullanılmamaktadır. 

Yorumlar

Yorum Gönder