Biber Kavurma





Malzemeler :
Yarım kilo sivri biber 
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kasıgı sirke 
1 yemek kasıgı sıvıyag
2-3 yemek kasıgı sızma yag

Hazırlanışı :
Sıvıyagında ezilmiş sarımsaklar kavrulur. Üzerine biberler ilave edilir ve kavurulur. Biberler sindikten sonra közlenmiş kırmızı biberler dogranır ve biberlerin üzerine ilave edilir. Biraz da kırmızı biberle kavrulduktan sonra 1 yemek kasıgı sirke ilave edilir. 1-2 tasım pişirilir. Ocaktan alınır. Servis tabagına alındıktan sonra üzerine zeytinyagı( sızma yag ) dökülür. Üzeri maydonoz veya dereotu ile süslenir. 
Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Hafta sonu kahvaltısı için çayın yanında harika bir ikramlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder