Çikolata Kırıklı Yaşpasta










Malzemeler
KEK için;
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
125 gr. eritilmiş margarin
1-2 adet muz
1 adet Dr. Oetker Pasta kreması

Çikolata kırıkları için:
120 gram bittersweet  çikolata, doğranmış 

Hazırlanışı:
Şekerle yumurtayı çırpalım,sonra diğer bütün malzemeleri ilave edelim yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökelim 180C de pişirelim.Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.Keki 2 ya da 3 parçaya ayıralım.Aralarını süt ile ıslatalım.Araya pasta kremasını ve muzları koyup kekin diğer parçasını tekrar üste yerleştirelim.Kalan pasta kremasını üzerine sürelim.

Çikolata kırıkları hazırlanışı:

120 gram bittersweet  çikolata, doğranmış 
Çikolata kırıkları için gerekli olan doğranmış 120 gram çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Çevresi çikolatayı koyduğunuz kabın çevresinden daha dar, ufak boyda bir tencereye 2 parmak kadar kaynar su ekleyin ve kısık ateşin üzerine koyun. Çikolatanın olduğu kabı da bu tencerenin üzerine yerleştirin ve bir spatula yardımıyla devamlı karıştırarak çikolatayı eritin. Çikolata eridiğinde kabı sıcak su dolu tencerenin üstünden alıp tezgaha koyun ve 2 dakika daha yavaşca devamlı karıştırarak biraz soğumasını bekleyin.
36*40 cm büyüklüğünde iki adet parşömen kağıdı (yağlı kağıt) kesip bir tanesini düz bir zemine serin. Erittiğiniz çikolatayı bu kağıdın üzerine döküp bir spatula yardımıyla köşelerde birer santim boşluk kalacak şekilde ince bir tabaka halinde yayın. Aynı büyüklükteki diğer parşömen kağıdını çikolatanın üzerine serin, çikolatayı yaymamaya özen göstererek hafifçe bastırarak arada kalan hava boşluklarını yok edin. Kısa bir uçtan başlayıp rulo halinde sarın. Sardıktan sonra 2-3 santim kalınlığında bir rulo elde edeceksiniz. Parşömen kağıtlarının birleştiği uç alta gelecek şekilde bir tepsiye yerleştirip oynamaması için yanına ağırlık yapacak bir şey koyarak sabitleyin ve en az 2 saat boyunca buzdolabında sertleşmeye bırakın.Buzdolabından çıkarıp ruloyu açmaya hazır olduğunuzda parşömen kağıdı serili bir tepsi hazır edin. Rulonun içindeki çikolata tamamen sertleştiğinde hızlı bir hareketle ruloyu açın. Ruloyu açtıkça çikolata kırıkları oluşacaktır. Ellerinizle dokunmadan, bir spatula yardımıyla kırıkları alıp parşömen kağıdı serili tepsiye yayın ve pasta hazır olana kadar buzdolabında bekletin.
Uzun olan çikolata kırıklarını pasta kenarlarına,kısa ve şekilsiz olan çikolata kırıklarını pastanın üstüne koyalım.
Afiyet olsun:)

Yorumlar

  1. bu parmaklar gerçekten SİHİRLİ, böyle güzel bir pastayı anca 'SİHİRLİ PARMAKLAR' yapabilir. muhteşeeemmmm....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder