Güvecte Basamel Soslu Mantar









Malzemeler :
500 gr mantar
2-3 adet sivri biber
3-4 adet domates
6-7 dis sarımsak
1 yemek kasıgı zeytinyagı
tuz



Basamel sos :
1 yemek kasıgı tereyag
1 yemek kasıgı un
2 bardak süt
tuz
üzeri için rendelenmiş kasar peynir

Hazırlanısı :


Mantarları yıkayalım, güvece yerleştirelim. Uzerine sivri biberi , domatesi ve sarımsakları iri bir şekilde dograyalım. Uzerine bir yemek kasıgı zeytinyagı ve tuz ilave edelim. Agzını kapatıp ocakta mantarlar yumuşayana kadar pişirelim. Uzerine hazırladıgımız basamel sosu dökelim. Kasarlar eriyene kadar fırınlayalım.
Basamel sos :
Bir tencereye yağ ile un konulur..hafif hararetli ısıda yağ,una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir  ve rendelenmiş kaşarı serpelim.

Afiyet olsun.

Yorumlar