Macaron









        Malzemeler:
  • 3  yumurta akı
  •  2,5 corba kasigi toz seker
  • 110gr  badem tozu
  • 200gr  pudra şekeri
  • Renklendirmek icin gida boyası
  • Kreması için ;

  • 113 gram bitter çikolata
    1/2 su bardağı krema
    1 kaşık tereyağı
 Hazırlanışı :
  1. Yumurta aklarinin içine bir tutam tuz atıp mikserle çırpalım , köpürmeye basladiginda toz sekeri azar azar ilave edelim.
  2. Beze kivamina gelene kadar çırpalım.
  3. Diger tarafta pudra sekeri ve badem ununu bir ogutucude iyice birbirine karisincaya kadar inceltin.
  4. Elde ettiginiz bu karisimi mikser haznesine alip, spatula ile yumurta akina karistirin.
  5. İstenilen kivam; hamurun hafif sakiz gibi olmasidir . Arzu edilirse bu asamada gida boyasi ilave edilir.
  6. Yagli kagit kaplanmis tepsiye yuvarlak olacak sekilde sıralayın. ( Fırına vermeden önce 1 saat kadar bekletin. )
  7. 150 derece onceden ısıtılmış firinda 10-15 dakika pisirme islemi gerceklesiyor. Ilıkken kagıttan ayırın sogumaya bırakın.
  8.  Çikolatalı Krema : Bıçakla kıyılmış bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.Kremayı ekleyip karıştırın. Sogumaya bırakın.

Yorumlar