Malzemeler:
- 3 yumurta akı
- 2,5 corba kasigi toz seker
- 110gr badem tozu
- 200gr pudra şekeri
- Renklendirmek icin gida boyası
- Kreması için ;
113 gram bitter çikolata1/2 su bardağı krema1 kaşık tereyağı
Hazırlanışı :
- Yumurta aklarinin içine bir tutam tuz atıp mikserle çırpalım , köpürmeye basladiginda toz sekeri azar azar ilave edelim.
- Beze kivamina gelene kadar çırpalım.
- Diger tarafta pudra sekeri ve badem ununu bir ogutucude iyice birbirine karisincaya kadar inceltin.
- Elde ettiginiz bu karisimi mikser haznesine alip, spatula ile yumurta akina karistirin.
- İstenilen kivam; hamurun hafif sakiz gibi olmasidir . Arzu edilirse bu asamada gida boyasi ilave edilir.
- Yagli kagit kaplanmis tepsiye yuvarlak olacak sekilde sıralayın. ( Fırına vermeden önce 1 saat kadar bekletin. )
- 150 derece onceden ısıtılmış firinda 10-15 dakika pisirme islemi gerceklesiyor. Ilıkken kagıttan ayırın sogumaya bırakın.
- Çikolatalı Krema : Bıçakla kıyılmış bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.Kremayı ekleyip karıştırın. Sogumaya bırakın.
Yorumlar
Yorum Gönder