Muhallebili Kadayıf



Malzemeler

  • -250 gr. kadayıf
  • -2 çorba kaşığı şeker
  • -1 paket hazır sakızlı muhallebi
  • -2 çorba kaşığı tereyağ
  • -Biraz ceviz

Hazırlanışı

  • Kadayıfı tereyağda kavuruyoruz kavururken 2 çorba kaşığı şekeri kadayıfın içine koyuyoruz ve kısık ateşte güzelce kavuruyoruz kadayıfın rengi kızarınca küçük kaselere veya borcama kadayıfın yarısını yayıyoruz sonra muhallebiyi hazırlayıp kadayıfın üzerine döküyoruz ve geriye kalan kadayıfı muhallebinin üzerine tekrar yayıyoruz.Üzerine isteğe bağlı olarak ceviz kırıntıları koyuyoruz.Sonra buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun :)
Canınız tatlı mı çekti,öyleyse bu tarifi çok seveceksiniz.

You Might Also Like

1 yorum

  1. bardakta yapılmış halide çok güzel görünüyor cnm ellerine sağlık:)

    http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com

    YanıtlaSil