Hazırlama Zamanı 30 dakika
Malzemeler
- 5 adet yufka
- Sıvıyağ
- İÇİ:
- 3 adet haşlanmış patates(ezilecek)
- 50 gr beyaz peynir
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı
- Ezilmiş patatesin içine peynir tuz karabiber ilave edip iç harcını hazırlıyoruz.5 adet yufkanın her katının arasını sıvıyağ ile yağlayıp,çaydanlık kapağıyla kesiyoruz.Hazırlanan içten ortasına koyuyoruz poğaça şeklinde kapatıyoruz.Dondurucuya atıyoruz.Dondurucudan çıkarttıktan sonra üzerine sıvıyağ sürüp,çözülmeden fırına veriyoruz.200Cde kızarana kadar pişiriyoruz.Takriben 40-45 adet pofuduk börek elde edeceksiniz.
- Ummadığınız anda misafiriniz mi geldi?Dondurucunuzdan çıkarın pofuduk börekleri afiyetle yeyin.
- NOT:Hem ikram için harika bir lezzet hem de hazırlaması çok kolay!
- AFİYET OLSUN :)
Emelimde yediğim günden beri dondurucudan eksik etmediğim süper bir börek...
YanıtlaSilAfiyet bal şeker olsun.bu böreği yaptıktan sonra avetsiz misafire ne ikram edicem diye korkmamak lazım
YanıtlaSil