Malzemeler:
Hamuru için;
4 bardak un
2 yumurta
2 yemek kasıgı sıvıyag
1/4 su bardagı su + 3 yemek kaşığı su
tuz
Icı için ;
Parmesan peyniri
Kasar peynir
Sos için ;
1 demet feslegen
4-5 dis sarımsak
tereyag
tuz , karabiber
Hazırlanısı:
Hamur malzemeleri yogur( sert bir hamur olucaktır ). Bezelere ayır. 20 dk hamuru dinlendir. Dinlenmiş hamurları merdane yardımıyla aç. Hamurun kenarlarına yumurta akını sür ve 2 cm aralıklarla peynirleri koy. Hamurun diger kısmını üzerine kapat. Bir bardak yardımıyla kes. Kaynayan suya tuz ve 1 yemek kasıgı sıvıyag koy. İcine raviolileri at. 3-5 dk haşla. Kevgir yardımıyla kaynayan sudan al. Sosunu hazırlamak için tavayı ocagın üzerinde iyice ısıtın. Tereyag ilave et. Yag eridikten sonra dövülmüş sarımsak ,dogranmış feslegen , tuz ve karabiberi ilave et. Haslanmış raviolileri içine at. Sos ile harmanla ve servis tabagına al.
Afiyet olsun.
harika bir yemek, herkes denemeli :)
YanıtlaSilHarika.. Çok severim ravioliyi.. Evde yapmak zor olsa da çıkan sonuç mükemmel.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilgerçekten harika oluyor,teşekkürler, sevgiler.. :)
YanıtlaSil