Ravioli




Malzemeler:
Hamuru için;
4 bardak un
2 yumurta
2 yemek kasıgı sıvıyag
1/4 su bardagı su + 3 yemek kaşığı su
tuz
Icı için ;
Parmesan peyniri
Kasar peynir
 Sos için ;
1 demet feslegen
4-5 dis sarımsak
tereyag 
tuz , karabiber
Hazırlanısı:
Hamur malzemeleri yogur( sert bir hamur olucaktır ). Bezelere ayır. 20 dk hamuru dinlendir. Dinlenmiş hamurları merdane yardımıyla aç. Hamurun kenarlarına yumurta akını sür ve 2 cm aralıklarla peynirleri koy. Hamurun diger kısmını üzerine kapat. Bir bardak yardımıyla kes. Kaynayan suya tuz ve 1 yemek kasıgı sıvıyag koy. İcine raviolileri at. 3-5 dk haşla. Kevgir yardımıyla kaynayan sudan al. Sosunu hazırlamak için tavayı ocagın üzerinde iyice ısıtın. Tereyag ilave et. Yag eridikten sonra dövülmüş sarımsak ,dogranmış feslegen , tuz ve karabiberi ilave et. Haslanmış raviolileri içine at. Sos ile harmanla ve servis tabagına al. 
Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. harika bir yemek, herkes denemeli :)

    YanıtlaSil
  2. Harika.. Çok severim ravioliyi.. Evde yapmak zor olsa da çıkan sonuç mükemmel.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. gerçekten harika oluyor,teşekkürler, sevgiler.. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder