Tuzda Balık







Malzemeler :
2 kilo iri tuz
2 yumurta akı
1/2 su bardagı su
levrek ( benim kullandıgım levrek 2 kg a yakındı. )
Hazırlanısı :
2 kg civarı levreğin pulları soyulmadan iç organları ve içi güzelce temizlenir. Pulları temizlenmeyecek. Balığın yıkanıp suyunun süzülmesi gerekmekte. Iri tuz, bir kapta 2 adet yumurta akı ve su ile karıştırılarak harç haline getirilir. Balıgın agzına bir kürdan takalım. Balıgın içine karabiber ve tuz ilave edilir. Balıgın üstü altını kapatmalı ( tuzu içine almaması için ). Tepsiye alüminyum folyo serilir. Hazırlanan tuzlu harç tepsiye serilir ve üzerine balık koyulur. Balıgın her tarafı tuz ile kaplanır. Sadece agız kısmı açıkta bırakılır. 200 derecelik fırında 45 dk pişirilir. Fırından cıktıktan sonra bıcak ve çekiç yardımı ile kırılır. Servis tabagına alınır. 
Not : Fırından cıktıktan sonra üzerine birkaç damla kolonya döküp yakılabilir. 
Afiyet olsun.



Yorumlar