Yıllardır Değişmeyen Lezzet: Halep Dolması(Kurupatlıcan Dolması-Antep Usulü)

RESİM1


RESİM2



MALZEMELER:
Kuzu kaburgası-500 gr
Kıyma-500 gr
Pirinç-1 çay bardağı
Kurusoğan-1 adet
Sarımsak-4-5 diş
Maydonoz-yarım demet
Nar ekşisi-2 yemek kaşığı
Limon-1 adet
Domates-1 tane
Biber salçası-1 yemek kaşığı
Domates salçası-1 yemek kaşığı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sumak
ÜZERİ İÇİN SOS MALZEMELERİ:
1 limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4-5 diş sarımsak
Kuru nane
YAPILIŞI:
Öncelikle kurupatlıcan ve kurubiber kaynar suda haşlanır.(pişip pişmediğini anlamak için,çatal batırıp anlayabilirsiniz.)(resim1)
Dolmalık malzemelerin hepsini karıştırıp iç harcı hazırlayalım.Tencerenin  altına çok az sıvıyağ ile yağlayalım.Kuzu kaburgaları tencereye dizelim(resim2).
Haşladığımız kurupatlıcanları dolma harcından koyup dolduralım.Ağızlarını kapattıktan sonra kaburgaların üzerine dizelim.Bütün patlıcan ve biberleri tencereye dizdikten sonra üzerine tabak kapatıp,patlıcanları pişmeye bırakalım.
NOT:ETLERİN SUYUNU SALMASI İÇİN KISIK ATEŞTE TENCERE PİŞMEYE BIRAKILIR.HİÇ SU İLAVE ETMEDEN ETİN KENDİ SUYUYLA BERABER PİŞİRİLİR.
Tencereyi indirmeden önce;
Bir kabın içerisine1 limonu sıkalım,sarımsakları ezelim narekşisini ve naneyi ilave edip karıştıralım.Pişmekte olan dolmaların üzerine dökelim.2 taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.AFİYET OLSUN :)

You Might Also Like

2 yorum

  1. bu görüntüye dayanımıyorum en sevdiğim dolma, kimbilir nekadar lezzetli olmuştur ellerinize sağlık,kaldıysa hakkımı ayırın lütfen:))))

    YanıtlaSil
  2. hani bugün gelecekti bana dolma:(((((((

    YanıtlaSil