Çabuk Börek (Unlu Börek)




Malzemeler:
5 adet yufka
Sıvı yağ - su karışımı
Un
Üzerine sürmek için
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
Yapılışı
       Ben böreklerin bir kısmını peynirli bir kısmını kıymalı yaptım.Kıymalı iç harcın hazırlanışı 1-2 tane ince doğranmış sivri biber 1 adet küp doğranmış domates,kıyma(çiğ) tuz karabiber,pulbiber karıştırılarak iç harç hazırlanır.Bir kaseye sıvı yağ ekleyin az miktarda su karıştırın.Yufkayı tezgahın üzerine açalım.Sıvı yağ karışımını her yerine gelecek şekilde sürelim.Yufkanın her yerine gelecek şekilde un eleyelim.Yufkayı yukarıdan,aşağıdan,sağdan ve soldan içe doğru katlayalım.Yufkamıza zarf şeklini verelim.İçe katladığınız yerlere tekrar yağ sürelim ve tekrar un eleyelim.Alt taraftaki kısıma iç har koyalım ve rulo şeklinde saralım.Küçük dilimler keselim ve tepsiye dizelim.Üzeri için,süt ve sıvı yağ karıştırıp sürelim.Üzerine susam serpelim ardından fırında verelim.Tadıyla Tuzuyla Sihirli Parmaklarr.

You Might Also Like

0 yorum