Tavuk fajitas



Genellikle fajitas yapılırken,tavuk göğsü kullanılır fakat ben tavuğun ızgaralık bölümünü kullandım.Daha lezzetli olduğunu söylemek mümkün.
Malzemeler:
500 gr. Tavuk göğsü ya da tercih edilen tavuğun ızgaralık kısmı
Yeşil biber
Kırmızı biber
Sarı biber
1 baş kuru soğan
3 diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı domates salçası
2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Limon
1 Limon kabuğu rendesi
Kimyon
Yarım çay kaşığından daha az tarçın
Tuz
Kırmızı pulbiber
Karabiber


Yapılışı
Tavuklar jülyen şekilde doğranır.Büyük bir kabın içerisine 1 limonun suyu(limon büyük ise yarım limon suyu)limon kabuğu rendesi,dövülmüş sarımsak,domates salçası,sıvıyağ ve diğer bütün baharatlar ilave edilir.Doğranmış tavuklarla harmanlanır.Yaklaşık 25-30 dk. sosun içerisinde bekletilir.Bu sırada jülyen şekilde biberler doğranır.Kuru soğan piyazlık şekilde doğranır.Tavanın içerisine az miktarda yağ ilave edildikten sonra tavuklar tavaya atılır.Suyunu çekene kadar pişen tavukların üzerine önce kurusoğanlar daha sonrada biberler ilave edilir.Biberler biraz yumuşayıncayıncaya kadar pişirilir.Servis tabağına alınır.Afiyet olsun:)

Yorumlar

Yorum Gönder