Basamel Soslu Patates Oturtma





Malzemeler :
4-5 adet patates
Kıyma
1 orta boy kuru soğan
1-2 adet sivri biber
1-2 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Başamel sos için :
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 bardak süt
Tuz
Uzeri için kaşar


Hazırlanışı :
Patatesler soyulur ve istenilen büyüklükte doğranır. Üzerine biraz sıvıyağ ve tuz ilave edilir ve fırına verilir. Patatesler kızarana kadar fırınlanır. Bu arada yemeklik doğranmış kuru soğanlar ve kıyma tencerede kavrulur. Sivribiberler de kavrulduktan sonra salça ilave edilir. Üzerine yarım çay bardağı su ilave ederek iki taşım kaynatılır ve üzerine tuz ve karabiber atılır. Fırınlanmış patateslerin üzerine dökülür. Daha sonra başamel sos yapılır. Kaşar peynir de üzerine serpilip fırına verilir. Uzeri kızarınca fırından alınır.
Başamel sos :Bir tencereye yağ ile un konulur..hafif hararetli ısıda yağ,una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir.
Tadıyla Tuzuyla Sihirli Parmaklarr


You Might Also Like

4 yorum

  1. OOOOHHH NE GUZEL OLMUS...SUNUMUDA COK SIK.ELLERINE SAGLIK ARKADASIM:))))))))))

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler arkadaşım :))

    YanıtlaSil
  3. olsam şimdi akşam yemeğine ama:))neyse enginarım var benimde ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. enginar olsa da yesem :) tesekkürler :)

    YanıtlaSil