Domates Yatağında İslim Kebabı

Malzemeler
7-8 adet bostan patlıcanı
750 gr kuşbaşı kuzu eti
3 adet dolmalık yeşil biber
7-8 adet domates
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
4-5 tane dövülmüş kişniş tohumu
Yenibahar
Pul kırmızı biber
Tuz
Zeytinyağı
Domates Yatağı
4-5 adet domatesin rendesi
1 yemek kaşığı sirke
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
Sıvıyağ

Yapılışı
Bostan patlıcanların tepesini kesin,içini kaşık veya oyacakla oyun.Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun.İçini ve dışını tuzla ovup 5 dk. bekletin.Patlıcanları yıkayıp,iyice süzüldükten sonra kurulayın,bol yağda kızatın.Bostan patlıcanların kestiğimiz kısımlarını(saplarını) da kızartın.Bu sırada,ince kıyılmış soğan ve sarımsağı sıvıyağ ile soteleyin.Etleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin,etler hafif rengini döndürünce,domates rendesi ve ince kıydığınız 2 adet biberi ekleyin.Baharatları ilave edin(kişnişi döverek ilave edin.).Kızarmış patlıcanların içine 1er tutam şeker serpin.Etli karışımı patlıcanın içine doldurun.1 dilim domates ve bir halka yeşil biberi patlıcanın üstüne koyup,patlıcanın kapağını kapatın.Domates sosunu fırın tepsisinin altına dökün.Üzerine bostan patlıcanlarınızı yerleştirin ve fırına verin.200 derece pişirin.Tadıyla Tuzuyla Sihirli Parmaklarr
Domates yatağının yapılışı:
Sıvıyağda,doğranmış soğanlar kavrulur.Dövülmüş sarımsaklar ilave edilir.Rendelenmiş domates,tuz ilave edilir,suyu çekene kadar kaynatılır.Ocaktan almaya yakın,1 ymk. kaşığı sirke ilave edilir.2 taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır.Tadıyla Tuzuyla Sihirli Parmaklarr.






Yorumlar

  1. Elinize sağlık.Nefis bir yaz yemeği.Çok da güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor arkadaşım sunumuda çok hoş olmuş ellerinize yüreğinize sağlık hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  3. Biraz uğraşlı fakat tadı çok lezzetli deneyin derim :))

    YanıtlaSil
  4. mükemmel görünüyor.. ellerinize sağlık her zaman ki gibi yine iştahlandıran bir yemek olmuş. insan tok olsa bile yemek istiyor :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder