Karacabey Mantısı

Malzemeler
1 bütün tavuk
1 paket karacabey mantısı
tereyağ
1 kase haşlanmış nohut
pulbiber
karabiber
tozbiber
tuz
Servis için:
yoğurt
sarımsak
Yapılışı
Bir bütün tavuğu haşlayın.haşlanan tavuğu alıp kalan tavuk suyunun içine haşlanan nohutu ve mantıyı yarı pişmiş  şekilde(aldante)haşlayın.Bu arada tavukları didikleyin.aldante olan mantıları,bir tepsinin içine kevgir yardımı ile alın.Üzerine biraz tavuk suyundan da ilave edip,didiklenmiş tavukları üzerine ilave edip,fırınlayın(200C,15 dk.).Fırından aldıktan sonra uzerine yağ yakın.Servis tabağına alınan mantıların uzerıne eritilmiş tereyağını dökün,Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın,Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.


Yorumlar

  1. Merhaba ben de bir bursalı hatta karacebeyli olarak bu mantıya bayılırım siz hazır alıyorsunuz sanırım ben kendim açıyorum kızlarınızla bu işe merak salmanıza bayıldım bende yemeklere meraklı birisi olarak daha çok yeni bir blog açtım sizin tariflerinizede bayıldım ziyaret etmek isterseniz cafehayalim.blogspot.com TAR-HA-NA hoşçakalın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder