20 Haziran 2011 Pazartesi

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote






Malzemeler :
500 gr piliç ızgara tava
1 paket mantar
1 baş kuru soğan
1-2 adet kırmızı biber
1-2 adet sivri biber
1 kutu krema
taze sarımsak veya 2-3 diş sarımsak
sıvı yağ
kekik
pulbiber
karabiber






  
     Hazırlanışı :
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Tencereye sıvı yağ koyup üzerine tavukları ilave edelim. Suyunu çekinceye kadar kavuralım. Bu arada taze sarımsakları doğrayıp tencereye ilave edelim. Mantarları da ikiye bölüp tavukların içine atalım ve üzerine biraz ( 1-2 damla ) limon sıkalım. Kuru soğanları halka halka kestikten sonra tencereye ilave edelim ve üstüne tuz serpelim. Soğanlar kavrulduktan sonra halka halka doğradığımız kırmızı ve sivri biberleri ilave edelim ve bu sırada baharatları ( kekik, karabiber, pulbiber ) ekleyelim. Biberler kavrulduktan sonra kremayı yavaş yavaş ilave edelim. Sebzeler kremayı iyice çektikten sonra iki taşım  daha kaynatıp ocağın altını söndürelim. Tadıyla Tuzuyla Sihirli Parmaklarr
Afiyet olsun.




11 yorum:

  1. Tavuk sote ve patlıcan salatan harika görünüyor ekkerinize sağlık arkadaşım sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor , ellerinize sağlık..
    her zamanki gibi yine çok güzel harikasınız sihirli parmaklarr

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım akşam yemeğine alabilirim:)sevgiler

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler canım şimdiden afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
  5. Merhaba arkadaşım tariflerin çok güzel birbirinden leziz ellerine saglık kremalı mantar tavuk soteyi denicem

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık. keşke kaç kişilik olduğunu da yazsaydınız

    YanıtlaSil
  7. çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  8. Muhteşeeeeeeeeeemmmmm Elleriniz dert görmesinnnnnnn!!!!!! harika denedim geçen gün muhteşem olmuşttuuu

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil