Sandalda Tavuk



Malzemeler:
500 gr. Tavuk göğsü ya da tercih edilen tavuğun ızgaralık kısmı
Yeşil biber

Kırmızı biber
1 baş kuru soğan
3 diş sarımsak

2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığından daha az tarçın
Tuz

Kotanyı italyan usülü çeşni
3 adet yufka(kişiye göre değişir)
Yapılışı:
Tavuklar jülyen şekilde doğranır.Sıvıyağ bir tavaya alınır ardından tavuklar tavaya ilave edilir.İyice kavrulur,sarımsak ve soğan ilave edilir.Daha sonra,jülyen doğranmış kırmızı ve yeşil biberler ilave edilir.Baharatlar ilave edilir ve ocaktan alınır.Sandalların içine konulur.Servis tabağına alınır
Sandalların yapımı:
 Sandallar için yufkanızı dörde bölün.
Tabağın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın.
Folyonun üstüne yufkanızı da kapatıp tabağı ters çevirin ve yufkayı tabaktan kurtarın. Kenarlarını kürdanla tutturun. Alüminyum folyo yufkanızın istediğiniz şekilde kalmasını sağlar.

Bu şekilde hazırladığınız sandallarınızı 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Pişen sandalların içinden dikkatlice alüminyum folyoları çıkarın.

Servis tabağınıza sandallarınızı yerleştirin.
Dikkatli bir şekilde içini tavuk ile doldurun.Üzerine maydonoz serpin,Afiyet Olsun.Tadıyla Tuzuyla Sihirli Parmaklarr.

You Might Also Like

1 yorum

  1. çok yaratıcı bir yemek olmuş. en yakın zaman da deneyeceğim. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil