Patates Çanakları


 Malzemeler
Patates(kişi sayısına göre arttırılır,ben 4-5 patates kullandım.)
300 gr kuşbaşı kuzu eti
2 tane domates
2 tane biber
1 diş sarımsak
4-5 tane kişniş tohumu
1 baş soğan
Yenibahar
Pul kırmızı biber
Tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Domates sos için;
4-5 adet domatesin rendesi
1 yemek kaşığı sirke
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
Sıvıyağ

Yapılışı
Patatesler soyulur.Patateslerin tepside dik durabilmesi için patatesler iki taraftan düz olarak kesilir.Ortadan ikiye bölünür.İçleri oyulur.Kızgın yağda kızartılır.Bu sırada ince kıyılmış soğan ve sarımsak sıvıyağ ile sotelenir.Ardından etler eklenir ve karıştırmaya devam edilir,etlerin rengi döndükten sonra,domates rendesi ve ince kıyılan 2 adet biber eklenir.Baharatlar ilave edilir.(Kişniş dövülerek)Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir.Et piştikten sonra,patateslerin içine doldurulur.Üzerine bir dilim domates ve bir parçada biber koyulur.Hazırlanan domates sosu,fırın tepsisine dökülür.Üzerine de,hazırlanan patatesler koyulur ve fırına verilir.Domates ve biberlerin üzeri kızarana kadar fırınlanır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr

Domates sosunun yapılışı:
Sıvıyağda doğranmış soğanlar kavrulur.Dövülmüş sarımsaklar ilave edilir.Rendelenmiş domates ve tuz ilave edilir,suyu çekene kadar kaynatılır.Ocaktan almaya yakın sirke ilave edilir.2 taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.




You Might Also Like

3 yorum

  1. Çok şık ve lezzetli olmuş. Sunuma bayıldım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. CANIM NEFIS BIR GORUNTU..BEN FACEBOOKTAN MARIFETELLERIMIZDE..ZEYNEP:)SENI IZLMEYE DE ALDIM..SIKSIK GORUSMEK UZERE..SEVGILER:))))))))

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler,bu arada bende seni izlemeye aldım Zeynepcim :)

    YanıtlaSil