Kaburga eşliğinde domates dolması



Malzemeler
5 adet domates
500 gr kaburga(kuzu)
250 gr kıyma
1 kahve pincanı pirinç
1 yemek kaşığı Biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet kuru soğan
1 adet domates
yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı tuz,karabiber,pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos için
1 adet limon
1 adet sarımsak(dövülmüş)
1 yemek kaşığı kuru nane














Yapılışı
5 adet domatesin içleri oyulur.Bütün malzemeler karıştırılır.Domateslerin içlerine doldurulur.Tencerenin en altına kaburgalar dizilir.Üzerine doldurulmuş domates koyulur.Ocağa alınır.Kısık ateşte kendi suyuyla pişirilir.Ocaktan indirmeden önce,sos hazırlanır üzerine dökülür.2 taşım daha kaynatılır.Ocaktan alınır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
Ramazan Lezzetleri
Vol III

You Might Also Like

2 yorum

  1. oy oyy fotoğraf harika. ben de çok severim domates dolmasını. ellerine sağlık.hayırlı iftarlar ve Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederiz kahve dükkanı.sizede hayırlı iftarlar ve sevgiler.. :)

    YanıtlaSil