Pandispanya için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1/2 su bardağı sade gazoz
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı sade kekun
Krema için:
- 1 kutu 200ml krema
- 1 poşet krem şanti
- 1 poşet damla sakızı aromalı creme ole
- Soğuk süt
Üzeri için:
- Dilediğiniz meyve
- Tart jölesi
- Ayrıca pandispanyayı ıslatmak için gazoz
Hazırlanışı:
- Pandispanyayı çırpıp tabanı yağlanmış borcamda pişirin.
- İyice soğutun.üzerini gazoz ile ıslatın.
- Krema malzemelerini derin bir kaba koyup üstüne ağır ağır süt ekleyin.
- Kremanın yoğunluğunu damak zevkinize göre süt ilave ederek ayarlayın.
- Soğumuş pandispanyanın üzerine az krema sürüp, krema pompası ile şekilli süsleyin.
- Boşluklara meyve dilimleri doldurun.
- Üstlerine de tart jölesi sürün.
- Dolapta dinlendirin, servise alın.
- Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
Yetur'la lezzet karelerine teşekkürler..
Tarifi bende not etmiştim yeşim ablada gördüğümden beri aklımda.. ellerine sağlık çok güzel ve lezzetli görünüyor yiyenlere afiyet olsun.
YanıtlaSilMutlaka denemelisiniz.Muhteşem oluyor.Çocuklar bayılıyor.Teşekkür ederim :)
YanıtlaSilgörüntü çok hoş eminim tadıda öyledir ellerinize sağlık
YanıtlaSilaynen öle teşekkürler :)
YanıtlaSilharika bir pasta arkadaşım.bayıldım görüntye.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok harika görünüyor. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)sevgiler..
YanıtlaSil