Milföylü Toplar





Malzemeler
1 paket milföy hamuru
1 su bardağı galeta unu
300 gr. kıyma
1 adet kurusoğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz,karabiber,pulbiber
1 kase su








Yapılışı
Sıvıyağ ile birlikte kıyma,soğan,domates ve biber kavrulur.Tüm baharatlar ve salçalar ilave edilir.Ocaktan alınır.Milföylerin ortasına iç harç koyulur.Ardından uçları kapatılıp,top haline getirilir.1 büyük kase suyun içine atılır.Bütün milföy toplar bitene kadar suyun içinde bekletilir.Sudan çıkarılan toplar galeta ununa bulanır.Fırın tepsisine dizilir.Ardından 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.


















Ramazan Lezzetleri Vol IV

Yorumlar

  1. Milföylerin suya atılaması çok değişik geldi, hemen deneyeyim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli oluyor,hemen demelisiniz :) denedikten sonra yorumunuzu da yazarsanız sevinirim,sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten milföylerin suya atıldığını ilk kez görüyorum...denemek gerek ama ayarını tutturamam gibi geliyor...
    Ellerinize sağlık..güzel görünüyorlar..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder