Patates Çorbası

Malzemeler
2-3 tane patates
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşğı tereyağ
5-6 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için
Toz kırmızı biber
Tereyağı
Kıyılmış maydonoz(opsiyonel)

Hazırlanışı
Tereyağ eritilir.Üzerine 1 baş kuru soğan rendesi ve sarımsak rendesi ilave edilir.Sararıncaya kadar kavrulur.Daha sonra üzerine un ilave edilir.Unun kokusu çıkana kadar kavrulur.Patatesler küp küp doğrandıktan sonra tencereye ilave edilir.Kavurma işlemine 2 dk daha devam edilir.Üzerine suyu döküp karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişirilir.Patatesler iyice piştikten sonra ocaktan alınır.Çorba süzgeçten süzülür.Üzerine tereyağ ve toz kırmızı biber yakılır.Çorbanın üzerine dökülür.Maydonoz ile servis yapabilirsiniz.Tadıyla tuzuyla sihirli parmaklarr.




Yorumlar