Sedik Çorbası

      Malzemeler
      2 çarliston biber
      2 domates
      1 soğan
      Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
      1 yemek kaşığı domates salçası
      2 su bardağı ince bulgur
      5 su bardağı sıcak su
      1 su bardağı tavuk suyu
      Tuz
      Fesleğen
      Kırmızı pul biber

    Hazırlanışı
    Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberleri iri doğrayın. Soğana ilave edip, bulguru ekleyin. 1-2 dakika kavurup sıcak su ve tavuk suyunu ekleyin. Tuz ile tatlandırıp bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kuru nane ilave edin. Kaselere aktarıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.




    Sedik çorbası,Antalya Akseki yöresine aittir.

    Yorumlar