Sodalı Börek


     Malzemeler
  • 12 adet milföy
  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 şişe maden suyu


     İçi için
  • Peynir
  • Maydonoz


Hazırlanışı
  • Milföylerin 6 tanesi yan yana koyulup,tepsi büyüklüğünde merdane ile açılır.
  • Tepsinin altına yerleştirilir.
  • Üzerine 1 adet yufka büzülerek koyulur.
  • İç malzeme ilave edilir.
  • 1 yufka daha aynı şekilde üzerine yerleştirilir.
  • Diğer 6 milföy de aynı şekilde açılarak üzerine kapatılır.
  • Sos hazırlanır (sıvıyağ-maden suyu) kesilen böreğin üzerine dökülür.
  • Fırına verilir.
  • Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.

Yorumlar

  1. Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Ramazan Bayramı diliyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder