Et kabağı dolması



Malzemeler

200 gr. Yağsız Kıyma (Dana)
1 çay bardağı pirinç
1 adet orta boy et kabağı 
1 kase ceviz
Kabuk Tarçın
Karanfil
Toz Şeker 
Tereyağı
Hazırlanışı
Kıyma kendi yağıyla kısık ateşte kavrulur. Kavrulan kıymanın üzerine pirinç eklenir. Kapağı kapatılır. Kavrulmaya bırakılır. Et kabağının tepe kısmı kesilir. Kabağın kabuğu soyulur ve iç kısmı kaşık yardımıyla oyulur. Kapak kısmınında sap kesilir ve kabuğu soyulur. Cevizler rondoda çekilir. Pirinçli kıyma karışımına eklenir. Harç hazırlanınca kabağın içine doldurulur. Tencereye yerleştirilir.  Harcın üzeri kapanacak şekilde tamamen şekerle kapatılır. Üzeri soyduğumuz kapak kısmıyla ters olarak kapatılır.3 su bardağı su tencereye eklenir. Suya 5-6 karanfil ve yarım kabuk tarçın, 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir. Yüksek ateşte kaynatılır. 20 dakika kaynatılır. İçinin iyi pişmesi için kapak çıkarılıp içerisine tenceredeki kaynayan sudan bolca takviye yapılır. Tencere kapatılarak pişirmeye devam edilir. Su şeker nedeniyle karamelize olunca kapak kısmı tekrar kabağın üzerine kapatılır. Karamelize su dolmanın üzerine gezdirilir. 5 dakika daha kaynatılır. Yani yemek toplamda 60 dakika kadar pişmiş olur.Tadıyla tuzuyla sihirli parmaklar.



Yorumlar