Kuşbaşı Etli Bostan Kebabı


Malzemeler :
2 adet bostan patlıcan
300 gr kuşbaşı et
kuru soğan
domates
biber
1 adet kırmızı yağ biberi
sıvıyağ
maydanoz
tuz
karabiber
kişniş
pulbiber
Beşamel Sos için :
1 yemek kaşığı dolusu un
2 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
1 su bardağı kaşar peynir
kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı :
Kuşbaşı etler tencereye alınır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile şöyle bir çevrilir. Ardından sırayla küp doğranmış kuru soğan, kırmızı yağ biberi,sivri biber ve domates ilave edilir. Domates suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra tüm baharatlar ilave edilir. İnce kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırılır. Bostan patlıcanlar güzelce yıkanıp ortadan ikiye kesilir. Kızgın yağda kızartılır ve fırın tepsisine alınır. Patlıcanların içleri birazcık bastırılır ve hazırlamış olduğumuz et patlıcanların içine doldurulur. Beşamel sos hazırlanır.(Bir tencereye yağ ile un konulur..hafif hararetli ısıda yağ,una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Kaşarın yarısı da pişen sosa ilave edilir. ) Etlerin üzerine ilave edilir. Üzerine kaşar rendisi ilave edilip fırına verilir. Kaşarlar kızarana kadar pişirilir. 



You Might Also Like

2 yorum

  1. çok güzel çok lezzetli harika :) ellerine sağlık sihirli parmakkk .Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun,teşekkürler,sevgiler..

    YanıtlaSil