Malzemeler
- 3 adet yufka
- tereyağ
- 2 su bardağı süt
- içi için
- Peynir-maydonoz karışımı
Hazırlanışı
- Tavanın altı yağlanır.
- 1 adet yufka içine serilir.
- Kenarları dışarıda bırakılır.
- Yufkanın üzerine küçük tereyağ parçaları ve bir miktar süt ilave edilir.
- Diğer 2 yufka küçük parçalara ayrılır.
- Tavaya koyulur.
- Süt ve tereyağ ilavesi yapılır.
- İç harç üzerine koyulur.
- Kalan yufka da peynirli harcın üzerine eklenir.
- Tekrar süt ve tereyağ ilave edilip,tavanın kenarından sarkan yufkalar diğer yufkaların üzerine kapatılır.
- Kısık ateşte alt ve üst kızarana kadar pişirilir.
- Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
Yorumlar
Yorum Gönder