Tava Böreği


         Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • içi için
  • Peynir-maydonoz karışımı


        Hazırlanışı
  • Tavanın altı yağlanır.
  • 1 adet yufka içine serilir.
  • Kenarları dışarıda bırakılır.
  • Yufkanın üzerine küçük tereyağ parçaları ve bir miktar süt ilave edilir.
  • Diğer 2 yufka küçük parçalara ayrılır.
  • Tavaya koyulur.
  • Süt ve tereyağ ilavesi yapılır.
  • İç harç üzerine koyulur.
  • Kalan yufka da peynirli harcın üzerine eklenir.
  • Tekrar süt ve tereyağ ilave edilip,tavanın kenarından sarkan yufkalar diğer yufkaların üzerine kapatılır.
  • Kısık ateşte alt ve üst kızarana kadar pişirilir.
  • Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.










Yorumlar