Çiçek Börek


Malzemeler
1 adet yuva 11 gr instant maya 
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İçi için
2 büyük boy küp doğranmış patates
250 gr kıyma
1 baş kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı yağ biberi
Çeyrek demet maydonoz
Tuz 
Karabiber
Kırmızı biber

Hamura sürmek için
100 gr. eritilmiş margarin veya tereyağ

Hamur üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Bir tutam toz şeker

Hazırlanışı
Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Üzeri örtülüp mayalandırılır.Bu arada iç malzeme hazırlanır.Kıyma ve küp doğranmış soğanlar kavrulur.Ardından sivri biberler ve kırmızı biberler ilave edilir.Üzerine küp küp doğranmış haşlanmış patatesler ilave edilir.Baharatlar ve ince kıyılmış maydonoz ilave edilir.Soğumaya bırakılır.Mayalanan hamur 3 eşit parçaya bölünür.İlk beze,dikdörtgen şekilde açılır.(Çok ince olmayacak)Eritilmiş tereyağ hamurun her tarafına sürülür.Bohça şeklinde kapatılır.(ilk önce karşılıklı uzun kenarla kapatılır,daha sonra iki kısa kenar üst üste kapatılır)Buzluğa atılır.Diğer bezelere de aynı işlem yapılır.Buzluğa atılan ilk hamur,alınır ve tekrar un ile açılır.(dikdörtgen)Hazırlanan içten her tarafa yayılır.Rulo şeklinde sarılır.Fırın tepsisine yağlı kağıt koyulur.Rulo şeklindeki börek,fırın tepsisine alınır,simit formatında hamurun iki ucu birleştirilir.2 parmak kalınlıkta hamur kesilir.Diğer hamurlara aynı işlem uygulanır.Hamurun üzerine yumurta sarısının içine bir tutam toz şeker koyularak karıştırılır.Dilimlenmiş böreğin üzerine sürülür.Arzuya göre,çörek otu ve susam serpilir.200 Clik fırında üzeri kızarana kadar,üzeri kızardıktan sonra 170Cde 20 dk daha pişirilir.(İçinin iyi pişmesi için).Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.

Yorumlar

  1. harika görünüyor canım.insallah bende denemek istiyorum bu tarifi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder