Gül Tatlısı

Malzemeler
1 su bardağı süt
        1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş margarin
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi(Opsiyonel)
1 fiske tuz
Gıda boyası
Alabilidiği kadar un

Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2 damla limonun suyu




Hazırlanışı
Süt ,sıvı yağı ve eritilmiş paket yağı önce karıştırılır.
Daha sonra un ve kabartma tozu eklenerek yoğurulmaya başlanır kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamur ikiye bölünür, bir hamur gıda boyası ile yoğurulur. Hamur merdane yardıyla açılır ve bardak yardımıyla kesilir elde edilen yuvarlak hamurlardan 5 er tane yarı üstüne gelecek şekilde konulur yukarıdan aşağıya doğru hamurlar katlanır ve bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir. Karşınıza zaten gül şekli çıkacaktır. Işlem tekrarlanır. Yağlanmış tepsiye gül hamurlar dizilir. Kızarıncaya kadar pişirilir. Serbeti tatlı sıcak şerbet soğuk olarak dökülür.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.



Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık.Mutlu bayramlar.

    YanıtlaSil
  2. çok şirinler..Sanki gül kokusu geldi buralara..
    Elelrine sağlık , afiyet olsun..
    iyi bayarmlar dilerim , sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim,sizlerinde bayramını en içten dileklerimle kutluyorum :) Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder