Zeytinli Ekmek




Malzemeler
1 adet instant maya(11 gr.kullandım)
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
100 gr eritilmiş margarin(hamurların arasına sürmek için)

İçi için
1 kase zeytin
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Kotanyı italyan çeşni
Hazırlanışı
Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Üzeri örtülüp mayalandırılır.Bu sırada iç malzemele hazırlanır.Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılarak bir kaseye alınır,üzerine salça baharatlar ve sıvıyağ ilave edilir.Mayalanan hamur 3 eşit parçaya bölünür.İlk beze,dikdörtgen şekilde açılır.(Çok ince olmayacak)Eritilmiş tereyağ hamurun her tarafına sürülür.Bohça şeklinde kapatılır.(ilk önce karşılıklı uzun kenarla kapatılır,daha sonra iki kısa kenar üst üste kapatılır)Buzluğa atılır.Diğer bezelere de aynı işlem yapılır.Buzluğa atılan ilk hamur,alınır ve tekrar un ile açılır.(dikdörtgen)Hazırlanan içten her tarafa yayılır.Rulo şeklinde sarılır.2 parmak kalınlığında kesilir.Fırın tepsisine dizilir.Üzerine yumurta sarısı içine 1 tutam toz şeker ilave edilerek çırpılır,ekmeklerin üzerine sürülür.Fırına verilir.Üzeri kızarana kadar pişirilir.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.



You Might Also Like

2 yorum

  1. Canım enfes bir görüntü ellerine sağ
    lık olsada yesem:)))Bende beklerim mutlu hafta sonları sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş fotoğrafa bakınca insanın iştahı açılıyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil