Yoğurtlu Pideli Kebap



 Malzemeler :
2 adet pide ( lavaş türünde, ince olan )
500 gr. kuşbaşı et
1 baş kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates ( kabukları soyulmuş )
1 tatlı kaşığı domates salçası
tereyağ
pulbiber 
karabiber
tuz
sarımsaklı yoğurt



Hazırlanışı :
Kuşbaşı etlerin üzerine tuz ve su ilave edilip 15 dakika düdüklü tencerede haşlanır. Haşlanan etler domates, biber ve salçayla sotelenir ve tuz ,karabiber, pulbiber ilave edilir. Pideler küp küp kesilir. Fırın tepsisinin içine bir miktar tereyağ koyulur ve fırına verilir, yağ eriyene kadar tepsi fırında tutulur. Yağ eridikten sonra küp doğranmış pideler tepsiye ilave edilir, kaşıkla karıştırılır ve her tarafının yağa bulanması sağlanır. Fırında pideler kızarana kadar  tutulur. Pidelerin üzerine et suyu dökülür ve tekrar fırına verilir ( et suyunu çekene kadar ).  Servis tabağına pideler alınır. Üzerine sotelenmiş et ilave edilir. Etrafına da sarımsaklı yoğurt koyulur. Etlerin üzerine kızdırılmış tereyağ dökülür ve servise alınır. Tadıyla tuzuyla sihirli parmaklar



You Might Also Like

2 yorum

  1. ellerine sağlıkk , çok göz alıcı duruyor...

    YanıtlaSil
  2. Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice nice yıllara.
    Umarım yüreğinizin ışıl ışıl olduğu bir yıl geçirirsiniz.

    YanıtlaSil