Tweetyli Dikey Pasta


Canım arkadaşım Dilekte yedik bu pastayı çok hoşuma gitti.Ondan esinlenerek farklı şeyler tasarladım.Teşekkürler..

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı portakal suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakalın kabuk rendesi
Gıda boyası

Krema
1 paket muzlu cremole
1 kutu tikveşli krema
1 poşet krem şanti 
2-2,5 su bardağı süt

Tweety için
Piping gel(ben piping gel bulamadım,tarjölesini üzerindeki tarife göre yapıp koyulaşana kadar pişirip soğuttum.Koyu jöle kıvamı elde edene kadar.)
Gıda boyası

Yapılışı
Kek için:
Şeker ve yumurta çırpılır.Geri kalan malzemeler ilave edilir,karıştırılır.Hamur 3 eşit parçaya ayrılır.İstenilen renklerle renklendirilir.Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.Yağlı kağıtlardan uzun şeritler yapıp,tepsi üç eşit parçaya bölünür.Hamur aralara dökülür.170Clik fırında pişirilir.Kek piştikten sonra,başka bir yağlı kağıt kesilir.Üzerine pudra şekeri serpilir.Pişen kek,diğer yağlı kağıdın üzerine ters çevrilir.45 dk. bu şekilde dinlenmeye bırakılır.45 dakika sonrasında yağlı kağıt kekin üzerinden alınır.5.5 cm genişliğinde şeritler kesilir.Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt konulup, kalıpla beraber taşınabilir düz bir karton, tabak vs. üzerine konur. Çıkan parçaların ilki kalıba döşenir. Tek parça iç çevresini kaplamaya yetmiyorsa uygun büyüklükte bir başkası ile devamı getirilir.(Benim kalıbım 26 cmlik kalıptı,bir tepsi kek yetmedi,orta boy kalıbımıda bir arkadaşımda olduğu için bende yağlı kağıttan çapı 22 cm olan yağlı kağıttan zımba ile birleştirerek çember elde ettim.)İlk şerit sonrası,krema sürülür.Diğer şeritler aynı şekilde kekler bitene kadar devam edilir.İşlem tamamlandıktan sonra pastanın üstü krema ile kaplanır.Buzdolabında dinlendirilir.
Kremanın hazırlanışı
Tüm malzemeler bir kaba koyulur ve karıştırılır.(Kıvam biraz koyu olacak)Eğer daha yumuşak krema istiyorsanız daha fazla süt,ya da daha koyu bir kıvamda istiyorsanız daha az süt kullanabilirsiniz.
Tweetynin hazırlanışı
Yağlı kağıda istenilen şekil çizilir.Daha önceden hazırlanan soğutulan iyice koyulaşıp,koyu jöle kıvamına gelen tartjölesinin içine gıda boyası(kahverengi) koyulur,karıştırılır.Sıkma torbasına koyulur.Çizilmiş kağıdın tersinden kontur çekilir.Pastanın üzerine yerleştirilir.Kontur çekilen yerler parmakla üzerinden geçirilir.(Resmin pastaya geçmesi için)Daha sonra kağıt dikkatli bir şekilde pastanın üzerinden alınır.Krema torbasına uygun renk gıda boyasıyla renklendirilen krema koyulur ve için doldurulur.

En son,kenarındaki çember ya da kağıt çıkarılır ve pastanın kenarlarına kalan krema sürülür.1 gece dolapta bekletilir.







Yorumlar

  1. ayy işin mi yok senin arkadaşım ne kadar çok uğraşmışsın,ama sonuçta çok güzel bir pasta çıkmış ortaya yapanların ellerine sağlık,yiyenlere afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey Elif ve Beste için :)) Teşekkür ederim canım..

      Sil
  2. Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. bakarken bile bayıldım cnaım.nasılda güzel olmuş renk renk.harika.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim canım,sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. cok tatli birsey olmus bu kizim görse bayilir inan ellerine saglik :-)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim canım sevgiler.. :))

    YanıtlaSil
  7. Aman nasıl bir emektir bu böyle...uuuuuu çok zor.Ama şahane göküyor..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder