Malzemeler
Baklava yufkası
Tereyağ-sıvıyağ karışımı
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
Kekik
İçi için
Beyaz peynir
Sucuk dilimleri
Küp doğranmış sivri biber
Çörekotlu tulum peynir
Hazırlanışı
İlk yufka serilir.Üzerine sıvıyağ ve tereyağ(eritilmiş) karışımı sürülür.Üzerine 2. yufka serilir.Aynı işlem tekrarlanır.3.yufkanın üzerine (1 çorba kaşığı salça ve su karıştırılır içerisine kekik ilave edilir.)Bu karışımdan sürülür.Peynirli sucuklu biberli harç serilir.Rulo şeklinde sarılır.Tepsiye alınır.Üzerine yağ sürülür.Öneden ısıtılmış 200Clik fırına verilir.Üzeri kızarana kadar pişirilir.
İstenilen ebatlarda kesilir.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
uyduruk demişsin ama çok güzel görünüyor içine konan malzemelere bakılırsa tadı da nefis olmalı...
YanıtlaSilNe kadar harikalarrr..
YanıtlaSilTARİFLERİNİZİ ÇOK BEGENİYORUM TEŞEKKÜRLER TARİFLERİNİZ İÇİN AİLECEK BAYILIYORUZ.EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM BANADA BEKLERİM.SEVDA.
YanıtlaSilHiç bilem değil. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilEminim lezzetide çok güzeldir.
Ellerine sağlık
Sevgiler