Damat Paçası


Tümay'ın mutfağından görmüştüm bu tarifi.Orjinal tarif için tıklayın.



Malzemeler
3 adet tavuk budu
2 adet tavuk bonfile
3 adet yufka
3 yemek kaşığı un(dolu dolu)
3 yemek kaşığı yoğurt (dolu dolu)
3 adet yumurta(ben kullanmadım)
1,5 yemek kaşığı sirke(elma sirkesi kullandım)
3 diş sarımsak
6 su bardağı tavuk suyu(3 su bardağı üst sos için,3 su bardağı yufkalar için kullanılacak)
2 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı
Tavuklar haşlanır ve didiklenir.Yağlanmış fırın tepsisine yufkanın bir tanesi serilir.Üzeri yağlanır.Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır.En üstüde yağlanıp fırına verilir.175C de önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kızartılır.Üst sosu hazırlamak için bir tencereye un yumurta(ben kullanmadım,fakat orjinalinde yumurta var arzu ederseniz kullanın,bu haldeykende çok güzel oluyor.)ve yoğurdu koyulup çırpılır.Üzerine ezilmiş sarımsak ve sirke 3 su bardağı tavuk suyuda eklenip pürüzsüz olana kadar çırpılır.Tuz da ilave edilir ocağa alınır.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Tavuklar 1 yemek kaşığı tereyağında çevrilir.Kızaran yufkalar fırından çıkarılır.3 su bardağı tavuk suyu dökülür.Bunun üzerine hazırlanan sos dökülür.Her yeri kaplanır.Didiklenmiş ve tereyağında çevrilmiş tavuklarda sosun üzerine dökülür.Ayrı bir tavada tereyağı eritilir.Toz kırmızı biber ilave edilir.Tavukların üzerine kızdırılmış yağ dökülür.Dilimleyerek sıcak servis yapılır.

Arkadaşım Dilek (dilek mutfakta) yufkaları rulo halinde sarıp 2 parmak kalınlığında kesip fırına vermişti üzerine de bu tariften uygulamıştı o da çok güzel olmuştu.Nasıl yapmak isterseniz orası size kalmış :)) Şimdiden afiyet olsun.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.



Yorumlar

  1. çok lezzetli görünüyor nefis bir tat gibi duruyor..

    YanıtlaSil
  2. Bunu bende çok yapmak istiyorum. Kesinlikle nefiss bir tarif
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık,görüntü güzel eminim tadı da çok lezizdir.merak ettiğim adının nerden geldiği..?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder