Malzemeler:
5 adet taze yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
İç Malzemesi:
Bir kalıp az tuzlu beyaz peynir
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Her yufkayı dört eşit parçaya ayırın, her parça üçgen şeklinde olacaktır. Her üçgeni su ve yağ karışımını fırça ile ıslatın, üçgenin tam ortaından tutarak ucuna kadar içe doğru getirin, kenarlardaki uçları üst tarafta toplayın toplanan uça harcınızı koyun ve içe doğru kıvırın ters çevirerek tepiye dizin üzerine sıvıyağ su karışımından ya da arzu ederseniz yumurta sarısıda sürebilirsiniz 180 derecede ısınmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Emel hanım bende yapıyorum gerçekden güzel oluyor. şık duryor.
YanıtlaSilEmel'cim günaydın bende görüp çok beğenmiştim ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilGörüntüsü çok şık,bende portakal ağacında görmüştüm sanki ellerinize sağlık
YanıtlaSilyufka ile yapılışı bilmiyodum çok daha kolay vede leziz ellerinize sağlık
YanıtlaSilGörüntüsü dikkat çekiyor,teşekkür ederim :))
Silbugün annemin elinde gördüm bu tarifi çok güzel görünüyor en kısa zamanda deniycem:) ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim özgecim :))
Silcnm birşey sorucam sayfanda önceki hazırladığın postlar neden görünmüyor mesela baklava hamurundan yapıcağın kolay börek vardı onu pinlemişti pintereste şimdi tarifi arıyorum sayfanda bulamadım gadget olarak eklemedin galiba eski tariflerini göremiyoruz çünkü .
YanıtlaSilgoogle da arayıp buldum:) ama sayfanda hazırladığın eski postlarda görünse daha kolay olur:)
YanıtlaSilbu böreği bend eyapıyorum geçekden çok güzel oluyor. ama ben sivri ucundan büzüyordum. Bunu gördüğüm iyi oldu. birde böyle denerim. ellerinize sağlık
YanıtlaSil