Çıtır Mantı

Bu tarifi mucize lezzetlerden gördüm.O kadar güzel oldu ki bizim çocuklar parmaklarını yedi.:)Mutlaka denenmesi gereken ve normal mantıdan daha kolay ve lezzetli bir tarif.
Malzemeler
Mantı için:
250 gr kadayıf 
100 gr dana kıyma
1 çay kaşığı köfte baharı
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı pulbiber 
½ çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı galeta unu 
1/3 bağ maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
1 çorba kaşığı tereyağı
Yoğurt için; 
3 su bardağı yoğurt 
4 diş sarımsak



Sos için;



1 tatlı kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
1 tatlı kaşığı domates püresi 
1 tatlı kaşığı karabiber 
2 dal taze kekik 
1 dal taze nane 
4 çorba kaşığı zeytinyağı 
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
100 gr kıymaya, 1 çay kaşığı köfte baharı, ½’şer çay kaşığı karabiber, kimyon, pul biber ve 1 tatlı kaşığı galeta ununu ekleyin ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını da ekledikten sonra köfte kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Son olarak 1/3 bağ maydanozu içine kıyıp 1 dakika daha yoğurun. Yoğurduğunuz köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirin. Bu sırada yanınızda bir tabakta eritilmiş tereyağı bulunsun. Avucunuzu bu yağ ile yağlayın. Sonra aldığınız uzun bir kadayıf tutamını çevire çevire kıymanın üzerine sarın (her bir kadayıf topu yaklaşık 2 cm. çapında olsun). Avucunuzdaki yağ ile hem kadayıflar daha lezzetli olacak hem de kadayıf daha rahat bir şekilde köfteleri saracak. Kadayıfları kurumadan muhafaza etmenin püf noktası ise kadayıfı koyduğunuz kabın üzerini nemli bir tülbent veya bez ile örtmek. Böylece hava ile teması kesmiş olacak ve nem sayesinde yumuşaklığını korumuş olacaksınız. Kadayıf toplarını fırın tepsisinin üzerine dizin ve fırının 230 derece ızgarasını yakın. Yemeğiniz 10 dakikada kızaracak ve pişecektir. Ara ara karıştırarak, her tarafının kızardığına emin olun. 
Bu sırada oda sıcaklığındaki yoğurdu çırpın ve krema kıvamına getirin; sonra 4 diş sarımsağı havanda dövüp yoğurda ekleyin. Ağız tadınıza göre tuz ekleyin. Kadayıf tuzsuz olacağından normalden fazla tuz koyabilirsiniz. 


Sosu için ise, tavaya koyduğunuz 1 çorba kaşığı tereyağı, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1’er tatlı kaşığı biber salçası, domates salçası ve 2 çorba kaşığı domates püresini ateşe koyun ve malzemeler kaynayıp birbirlerini kabul edinceye kadar karıştırın. Sonra ateşten alıp içine çekme karabiber, taze nane ve taze kekik ekleyin. Kadayıf mantınızı bir tabağa alıp, üzerine yoğurdunu ve sosunu ekleyerek servis edebilirsiniz.




Yorumlar

  1. farklı bir lezzet muhteşem görünüyorr tadını merak ettim

    YanıtlaSil
  2. bende seyrettim bu tarifi bakalım ne zaman yapacağım
    ellerine sağlık seninkilerde çok güzel olmuş canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.En kısa zamanda denemeniz dileğiyle :))

      Sil
  3. ellerine sağlık misssssss
    olmuşş
    paylaşımların bol olsunn
    sevgiler;;))

    YanıtlaSil
  4. bu ne guzel guzellik boyle! lezzetine suphemiz yok,ilgincligi yaninda cabasi:)
    ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
  5. değişik bir tarif emeğine sağlık, takibimdesin banada beklerim :))

    YanıtlaSil
  6. benim gibi normal mantıyı yapamayan acemi ev hanımları için alternatif bir tarif.çok güzel görünüyor ilk fırsatta deniycem.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. nursevin hanımcığım çok teşekkür ederim .Gerçekten çokgüzel oluyor ayrıca tanıtımınız için tekrar teşekkür ederim :) sevgiler . . .

    YanıtlaSil

Yorum Gönder