Kadayıf Tatlısı



Malzemeler
500 gr kadayıf
150 gr tereyağ
Ceviz
Şerbet için
3,5 su bardağından biraz fazla su
3 bardak toz şeker
1 dilim limon

Yapılışı
Bir tencereye şeker ve su koyulur kaynayınca içerisine bir dilim limon atılır.5 dk daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır,soğumaya bırakılır.Daha sonra eritilmiş tereyağ kadayıfların üzerine dökülür.Elle tel tel ayrılır.Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısı serilir.Üzerine rondodan geçirilmiş cevizler serpilir.Üzerine geriye kalan kadayıf serilir.Başka bir tepsiyle üzerine bastırılır.Üzerine biraz tereyağı dökülür.Fırına verilir.Üzeri kızardıktan sonra alt üst edilir.Tekrar fırınlanır.Çıktıktan sonra üzerine şerbet dökülür.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.


                             


Yorumlar

Yorum Gönder