Kruvasan Börek

Arkadaşım dilek mutfakta da gördüm bu tarifi çok az değiştirerek uyguladım.Buyrun tarife;
Malzemeler
1 kg yufka
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
İçi için
Peynir
Biber
Domates
Maydanoz



Hazırlanışı
Yufka tezgaha serilip her yeri su-sıvıyağ karışımı ile ıslatılacak sonra 2 ye katlanacak tekrar sos sürülüp 4 e katlanacak çeyrek yufka elde etmiş olacağız bunu da 4 veya 5 e bölüp iç malzemeyi koyup yanlarını kapatmadan sigara böreği gibi sarıyoruz,diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp üzerine kalan sıvıyağ ve su karışımını sürüyoruz.Fırına veriyoruz.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.

You Might Also Like

12 yorum

  1. bende bu şekilde yapıyorum çıtır çıtır oluyor ellerine emeklerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. OOOOF ÇITIR BÖREKLER BURDA GEL VATANDAŞ.......
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş akşam çayına yapsammı ne???
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. olsa da yesek:))))öğrendiğimden beri sık sık yapar oldum çıtır çıtır bir börek gerçekten ellerine sağlık arkadaşım...özellikle dondurucuda bekletip pişirirsen daha da lezzetli oluyor sanki...

    YanıtlaSil
  5. Çok gzüel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık pratik ve çok lezzetli bir börek olduğunu biliyorum .güzel hafta sonu geçirmenizi diliyorum

    YanıtlaSil
  7. ben de dilek'in blogundan görüp yapmıştım, muhteşem bir lezzet. dondurucumda birsürü var:)) sizin de ellerinize sağlık. çok güzel görünüyor:)
    sevgiler

    YanıtlaSil