Kıymalı Bohça


Malzemeler :
Krep için :
1 yumurta
2 su bardagı süt 
2 su bardagı su
4 su bardagı un
1 cay kasıgı kabartma tozu
1 fiske tuz

içi için :
kıyma
kuru soğan
kırmızı yağ biberi
sivri biber
domates
salça
tuz karabiber
Basamel sos :
1 yemek kasıgı tereyag
1 yemek kasıgı un
2 bardak süt
tuz

Bağlamak için :
uzun maydanoz ve ya taze soğan sapları



 Hazırlanışı :
Bütün malzemeler karıstırılır. Krep hamuru elde edilir. Yaglanmış tavaya 1 kepce krep hamurundan dökülür. Altı ve üstü kızarana kadar pişirilir. kıyma ve soğan kavrulur. üzerine domates, biberler ve salça ilave edilir, kavrulur.Harç tuz ve karabiber ile tatlandırılır.Basamel sos: Bir tencereye yağ ile un konulur..hafif hararetli ısıda yağ,una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Bir krebin tam ortasına 2 yemek kaşığı basamel sos yayılır ve üzerine kavrulan kıymadan konulur. Krep, uçlarından büzülerek taze soğan saplarıyla bağlanır.( Not: Taze soğan sapları kaynar suya batırılıp çıkarılır.)

Yorumlar

  1. İzlemeye aldım, içli köfteye bayılırım,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık sarımsaklı yoğurt ilede nefis olur

    YanıtlaSil
  3. CANIM BOHÇANIN BİRİSİ BENDE MMMM HARİKA:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder