Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağından 2-3 yemek kaşığı fazla toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya
1 paket çam fıstığı(dolmalık fıstık)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
Hazırlanışı
Tencereye tereyağ ve sıvıyağ koyulur.Çam fıstıkları hafif pembelişinceye kadar kavrulur.Diğer tarafta da süt şeker su ve vanilya ocağa alınır,şeker eriyinceye kadar karıştırılır.Pembeleşen çam fıstıklarının üzerine irmik ilave edilip kavrulur.Pembeleşinceye kadar kavrulur.Üzerine sıvı karışım dökülür.İrmikler sütü çekene kadar pişirilir.Ocağın altı söndürülür.10 dk. demlendirilmeye bırakılır.Servise alınır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
Kandiliniz Mübarek Olsun! :)
umarım içlerinde dondurma yoktur..hemen çıkar gelirim :)))
YanıtlaSilellerinize sağlık...
sizi izlemeye aldım,sizide benım bloguma beklerim :))
dondurma yok ama,her zaman bekleriiim :)) çok teşekkür ederimmm
SilHarika görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilteşekkür ederiiimm :))
Silevet gidip hemen yapıp yemek istiyorum, hatta şimdi ama mümkün değil:)) eline sağlık emel'cim.
Silfotoğraflar şahane...
sevgiler
Elinize sağlık tam ayarında tutturdugum bir tarif teşekkürler sık sık yapıyorum
YanıtlaSilşerbetin kaynaması gerekiyormu acaba? sadece şekeri erimiş ve sıcak olması yeterlimi?
YanıtlaSilYeterlidir sekerin erimesi onemli :)
SilSevgiler!