Zeytinyağlı Enginar




Malzemeler
4 adet enginar
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 büyük boy patates
1 baş kuru soğan
1 adet limon
Zeytinyağ
Tuz
Su




Yapılışı
Enginarları güzelce yıkayıp temizledikten sonra,enginarın çanak kısımları aşağıya bakacak şekilde düdüklü tencereye yerleştirilir.Üzerine kibrit şeklinde doğranmış havuç,uzun uzun diilimlenmiş patates,bezelye,1 adet limon suyu,1 su bardağı su, tuz ve kuru soğan(bütün olarak)koyulur.Ardından düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.Düdük çıktıktan sonra 15 dk. daha pişirilir,soğuyana kadar düdüklü tencerede tutulur ve bir tabağa ters çevrilir.Servis tabağına alınır.Çanakların içi sebzelerle doldurulur ve zeytinyağ dökülür.Afiyetle yenir.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.

Yorumlar

  1. Emel'cim ellerine sağlık enginarın her halini çok severim sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık ....anneler gününüz kutlu olsun

    YanıtlaSil
  3. ohhh miss tam da zamanı
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder