Atıştırmalık Dilimler


Malzemeler
Tost ekmeği
1/2 kangal sucuk
2 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı zeytinyağı

Üzeri için
2 adet yumurta akı
Susam 
Çörek otu




Hazırlanışı
Yarım kangal sucuk robottan geçirilir.2 yemek kaşığı salça çekilmiş sucuğun üzerine koyulur,zetinyağ dökülür.Tekrar robottan geçirilir.Tost ekmeklerini üçgen şeklinde kestikten sonra hazırlanan harç sürülür.Diğer tost ekmeği üzerine kapatılır.Yumurta akına bulanır.Susam-çörek otu kase içinde karıştırılır.Yumurta akına bulanan tos ekmeği susam ve çörek otu karışımına da bulanır.Tost ekmekleri bitene kadar bu işlem devam eder.Tespiye dizilir.Fırına verilir.200Cde üzeri kızarana kadar pişirilir.
Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.






Sihirliden not!
-Arzu edilirse,tost ekmeğine sucuk harcı koyulduktan sonra ince bir dilim kaşar peynir koyulup diğer ekmek üzerine kapatılır ve fırına verilir.
-Sucuğun baharatı az gelirse,kimyon pul biber karabiber ya da dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ama ama ama :) hemen yemek istiyorum ben bundan bi tane... resmi gördükten sonra hemen malzemelere baktım acaba hemen yapabilir miyim diye :) tost ekmeği yok ama bol tahıllı ekmekle bu tarif kesin yapılacak. Tekrar belirtmeden geçemeyeceğim süper gözüküyor. Beni kalbimden vurdun. Ellerine Sağlık...

    YanıtlaSil
  2. süper olmuş gerçekten , pekte pratik sevgili hanımlar günlerinde bile yapabilirler :D
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. küllahta keki beklerken atiştırmalik dilimleri gördüm:)tam kahvaltılık süper ama anlamadığım bi kaç şey var yumurtayı sadece en üste mi sürüyoruz yoksa ekmeği tamamen mi buluyoruz. sadece üstüne sürersek çok kurumazmı.bide sosislede olurmu.ayy ne çok soru sordum acemilik işte öğrenmeye çelışıyorum:)

    YanıtlaSil
  4. yumurta akını ekmeğin üstüne ve kenarlarını buluyorum,susamları ve çörek otunu yapıştırmak amacıyla.Kuruma olmuyor.Fırında kızarmış ekmek formunda oluyor.Sosisli ile bence aynı tadı vermez.Sucuğun kendine has sarımsak ve baharatları olduğu için sosislinin nasıl olcağını pek kestiremiyorum,ama denenebilir. :)) Yok yahu aklına ne takılırsa sor canım :))

    YanıtlaSil
  5. Elifcim katılıyorum,bende bu tarifi gündeki arkadaşımdan almıştım,yorumun için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  6. Kahvaltılık harika bir lezzet. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder