Frambuazlı Pasta


Malzemeler :
Pandispanyası için :
3 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4-5 yemek kaşığı kakao


Çikolatalı ganaj için :
1/2 bardak krema
120 g bitter çikolata
Frambuazlı krema için :
2 paket dondurulmuş frambuaz
2 bardak krema
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
14 gr toz jelatin
1/3 bardak ılık su ( jelatini eritmek için )




Keki ıslatmak için süt
Kekin kenarı için ; 
1/2 paket krem şanti
1/2 bardak süt




 Hazırlanışı :
Kekin hazırlanışı :
İşe ilk olarak kekimizi hazırlayarak başlıyoruz. Her zamanki gibi yumurta ve şeker iyice çırpılır. Çırpılan yumurtalara elenmiş un, vanilya, kabartma tozu ve kakao eklenerek iyice karıştırılır. Yağlanmış unlanmış 24 cm'lik kek kalıbında 170 derece de  pişirilir ve soğumaya bırakılır. Daha sonra frambuazlarımızın üzerine şeker koyulur. Ocağa alınır ve şeker eriyene kadar ocakta tutulur ( yaklaşık 10 dakika ). Sonra frambuazlar süzgeçten geçirilir. Yaklaşık 2 su bardağı kadar olmalı. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Jelatini 1/3 bardak su ile bekletilir. Bir kabın içerisinde( 5 dakika) bekleyen jelatin ocağa alınır ve eritilir.


Daha sonra  çikolatalı ganaj hazırlanır. 1/2 bardak krema ılınınca içine 120 g çikolata kırılır ve eritilir. Eridikten sonra ocaktan alınır. Tamamen soğuyan kekin üzeri tıraşlanır ve bombesi alınır. Ortadan ikiye kesilir. 26 cm'lik kelepçeli kalıbın içerisine kesilen kekin ilk katı koyulur. Süt ile ıslatılır. Kekin diğer parçası da süt ile ıslatılır.



Kalıbın içindeki kekin üzerine çikolatalı ganajın yarısı sürülür. Daha sonra frambuazlı krema kekin yanlarına ve üzerine sürülür. Kekin diğer yarısı kremanın üzerine koyulur. Sonra kalan ganaj kekin üzerine sürülür. Tekrar frambuazlı krema her yerine sürülür ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen kek buzdolabından çıkartılır. Bıçak yardımıyla kalıbın kenarlarından ayırdıktan sonra kalıbın kelepçesi açılır. Kenarına 1/2 paket krem şanti sütle çırpılır.




Hazırlanan krem şanti kekin kenarlarına sürülür. Kalan krem şanti ile pastanın üst kısmı süslenir. Pastanın kenarlarına tıraşlanmış çikolata koyulur. Üzerine frambuazlar ve çikolatalar koyularak buzdolabına alınır ve 1 saat dinlendirilip afiyetle bir güzel yenir. Biraz teferruatlı bir pasta fakat lezzeti muhteşem. Mutlaka deneyin derim. Tadıyla Tuzuyla Sihirli Parmaklar..


Yorumlar

  1. Muhteşem bir pasta olmuş ellerinize sağlık..Frambuazlı pastalara bayılıyorum..sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  3. 2 su bardağı frambuaz püresimi, yoksa suyumu olacak?
    Jelatin ve frambuaz kremaylamı karışacak?
    Bide bir 24 cm,bir 26 cm kalıp yazmışsınız hangisi olacak?

    YanıtlaSil
  4. goruntu icin "vaaaaaaav" diyorum :)
    ( meyveyle aram olmadigi icin tadina yorum yapmam dogru olmaz, yanlis anlama)
    iste tamamen dogal, gida boyasi olmadan harika bir renk!
    ellerine saglik arkadasim

    YanıtlaSil
  5. Frambuazlar şekerle kaynatıldıktan sonra süzgeçten geçirilip suyu çıkarılıyor .Jelatin ve furambuazın suyu kremaya eklenip karıştırılıyor.24 cm kalıpta kek pişiriliyor 26 cm lik kelepçeli kalıba alınıp orada kremayla birleştiriliyor .

    YanıtlaSil
  6. Emel'cim ellerine sağlık nefis bir pasta olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Bu nasıl güzel bir pastadır böyle:)

    YanıtlaSil
  8. Pastaniz nefis gozukuyor ellerinize saglik..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder