Çikolatalı Bademli Kek (Torta Caprese )


Bu tarifi Nurlu Mutfakta ( Nurşen de ) görmüştüm. İlk başta yumurta sayısını görünce yapmaktan biraz çekindim açıkcası. Fakat Nurşen de kokmuyor deyince denemeye karar verdim. İyi ki de denemişim, çok güzel oldu. Çikolata severler için harika bir lezzet. Mutlaka deneyin derim.

Malzemeler
200 gr bitter çikolata
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
6 yumurta sarısı
6 yumurta akı
200 gr toz şeker
1 paket vanilya
300 gr badem unu veye çiğ bağdem
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1/ 4 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı
Öncelikle hazır badem ununuz yoksa, badem unu hazırlanır ( kavrulmamış bademler sıcak suda 15 dakika ıslatılır. Daha sonra soyup tavada hafifçe kavurun. Sonrada rondoda un haline gelene kadar çekin.). Eğer badem ununuz varsa direk tavada kavurup, soğutun. Çikolataları tereyağ ile birlikte benmari usulu eritilir. Biraz soğuyunca kakaoyu ilave edip karıştırılır. Yumurta aklarını tuzla beraber iyice kar haline getirilir. Sarılarını da şeker ve vanilyayla mayonez kıvamına gelene dek çırpılır. Mayonez kıvamına gelen yumurta sarılarına eritilmiş çikolata karışımı eklenip çırpılır. Daha sonra badem unu ve kabartma tozu ekleyip çırpılır ( Bu aşamada çok çırpmanıza gerek yok.). Bu karışıma son olarak yumurta beyazları 3 seferde eklenir. Karıştırırken söndürmemeye dikkat edin. Yumurta aklarını karıştırırken tahta veya silikon bir spatula kullanın. 26 cmlik kelepçeli kalıp yağlanıp kakao serpilir. Kek karışımı kalıba döküldükten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. Not : Turbo da pişmeyecek. Yaklaşık 30-35 dakika da pişiyor. Fırından çıkarılan kek soğuduktan sonra üzerine kakao ve pudra şekeri serpilerek ikram edilir.





Yorumlar

  1. Emelcim ilk yorumun benden olsun..Ellerine sağlık,nefis bir kek olmuş.. Tadı hala damağımda...seninde beğenmene sevindim,zaten sevmemeye imkan yok..çikolata ve badem..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. canım çok teşekkür ederim :) sevgiler . . .

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. sevgili emel
    sevgilerimi yolluyorum
    sana kolayliklar diliyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder