Halka Pişi


Bizim evde kızlar bayılıyor hamur işlerine. Annemle değişik bir şeyler yapalım diye düşünürken, hamur mayalamak aklımıza geldi bayılırlar pişiye bende bloglar da dolaşırken Cahidejibek de görmüştüm. Bu şekilde yapmaya karar verdim ve çok beğenildi . Gelelim tarifine

Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt suyu veya yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı toz maya
  • Alabildiği kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ










Hazırlanışı
  • Tüm malzemeler bir kabın içerisinde güzelce yoğurulur.
  • Mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur merdaneyle 7 - 8 cm kalınlığında açılır.
  • Bir bardakla hamur kesilir daha sonra ortasını da küçük bir kapakla kesilir hamur bitene kadar devam edilir. 
  • Kalan hamurlar tekrar toplanır aynı işlem tekrarlanır. 
  • Kızgın yağda kızartılır.
  • Tadıyla Tuzuyla Sihirliparmaklarr

                                                         

Yorumlar

  1. bende cok severim ama yemem lazim kilolar aldi basini gidiyor

    YanıtlaSil
  2. Çok severim nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. bende çok seviyorum dediğin gibi kilolar aldı başını gidiyor pasasofram

    YanıtlaSil
  4. Emelcim ellerine sağlık bende çok severim hele üstüne pudra şekeri serpip yemesi nefis olur:)))
    Tavsiye ederim sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. mutlaka deneyeceğim .Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  6. Ay harika :) Çok cici olmuşlar. İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar Emel Hanım 1 limon suyu ekşitmez mi hamuru. Acaba 1 tatlı kaşığı filan da yazım hatası mı olmuş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder