Kuzu İncik


Malzemeler

  • 4 adet kuzu incik
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet sivri biber
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 - 2 adet defne yaprağı
  • 1 tutam dövülmüş kişniş
  • 4 - 5 adet tane karabiber
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz 
  • 1,5 su bardağı sıcak su 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya 1 yemek kaşığı sıvı yağ


Hazırlanışı


  • Düdüklü tencereye tereyağ alınır, eridikten sonra kuzu incikler ve 1 baş soğan tüm olarak ilave edilir . 
  • İncikler soğanla sotelenir bu arada 1-2 diş sarımsak doğranıp tencereye ilave edilir ve tencerenin ağzı kapatılır.
  • Kırmızı biberler ve sivri biberler jülyen doğranır.
  • Sotelenen inciklerin üzerine defne yaprakları, dövülmüş kişniş, tane karabiberler ve tuz ilave edilir. 
  • Baharatlar kokusunu bıraktıktan sonra biberler de ilave edilip sotelemeye devam edilir. 
  • Daha sonra etlerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 
  • Ben 1,5 su bardağı kadar su ilave ettim. 
  • Düdüklü tencerenin düdüğünü indirdikten sonra 20 dakika pişirilir. 
  • Tadıyla Tuzuyla Sihirliparmaklarr

You Might Also Like

9 yorum

  1. n kolay ama en de lezzetli et yemeği...elinize sağlık, davet sofralarımın hep değişmezidir.

    YanıtlaSil
  2. ıhlamurcuğum gerçekten çok lezzetli oluyor. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Nefis gerçekten ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Emelcim nefis olmuş ellerine sağlık,çekilişime beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Emelcim çok nefis olmuş,tam davet sofralarının yemeği..oldukçada pratik..ellerine sağlık,afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  6. miskokulu lezzetler ,deryacığım ,nursenciğim çok teşekkür ederim gerçekten çok pratik ve lezzetli bir yemek .

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize saglik,harika bir görüntü
    Sevgiyle ve dostca kalin

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim nar taneleri sevgiler :))

    YanıtlaSil
  9. Ne diyebilirim ki muhteşemmm
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil