Pırasalı Börek-2


Malzemeler :
5 adet yufka
Baklavalık yufka
Sosu için:
2 şişe maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
100 g tereyağ
İçi için :
1 bağ pırasa
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2-3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
2-3 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz


Hazırlanışı :
Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayarak başlıyoruz. Pırasalar güzelce yıkanır, ince ince kıyılır. Yemeklik doğranmış kuru soğanlar bir tavaya alınır. Sıvı yağ ile birlikte kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine pırasalar ilave edilir, sotelenir. Üzerine küp doğranmış sivri biber, kırmızı yağ biberi ilave edilir ve sotelemeye devam edilir. Üzerine küp doğranmış domatesler, tuz ve biber salçası ilave edilir. Domatesler sulanıp suyunu çekinceye dek pişirmeye devam edilir. Suyunu çekince ocaktan alınır. Sosunun hazırlanışı, tereyağ eritilir. Üzerine maden suyu ve sıvı yağ ilave edilir ve karıştırılır. 
1 adet baklavalık yufka tezgaha alınır. Üzerine 1-2 kaşık sos dökülür. 1 adet yufka ortadan kesilir. Baklavalık yufkanın üzerine 1/2 yufka serilir. Tekrar sostan dökülür. Tekrar baklavalık yufka serilir. Sos dökülür. Son olarak yufkanın diğer yarısı da baklavalık yufkanın üzerine koyulur. Sos dökülür. Hazırlanan iç harçtan 3-4 kaşık koyulur. Rulo halinde sarılır. Fırın tepsisine alınır. Üzerine geriye kalan sos dökülür. Buzdolabında bir gece bekletilir. 200 derecelik fırında nar gibi kızarana dek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.

Yorumlar

  1. Emel'cim bayılırım pırasalı böreğe ellerine sağlık
    nefis olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. şimdi çayımın yanında olsada yesem canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Emelcim nasıl güzel olmuştur.Ellerine sağlık..Pırasa her lezzete yakışıyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. en çok sevdiğim börek, son yıllarda keşfettim bunu da. ellerine sağlık emel'cim. bir dilim aldım ve kaçtım:))
    öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  5. resmen agzim sulandi ve daha fazla bakamayacagim dedim yada heme kalkip kadayifli tarifimi denesem.... ufff yummy yummy elleriniz dert gormesin, kiziniza cok selamlar :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder